Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

V levočskej nemocnici sa od minulého týždňa očkuje už aj verejnosť

16.3.2021

V novovzniknutom vakcinačnom centre v Nemocnici AGEL Levoča sa od milého týždňa očkuje proti koronavírusu už aj verejnosť. Počas troch dní nemocnica zaočkovala vyše 460 ľudí a v očkovaní verejnosti bude pokračovať celý tento týždeň. Naďalej platí, že na očkovanie sa prihlasujú záujemcovia prostredníctvom webu korona.gov.sk.

Novovzniknuté vakcinačné centrum sa nachádza na druhom poschodí chirurgického pavilónu Nemocnice AGEL Levoča. V minulosti boli tieto priestory známe ako FRO (fyziatricko-rehabilitačné oddelenie) alebo tiež ako mamografické a ultrazvukové pracovisko.

„Na očkovanie sa prihlasujú záujemcovia prostredníctvom webu www.korona.gov.sk. Ide o prihlasovanie tých osôb, ktoré spĺňajú kritériá osôb zaradených na očkovanie na základe rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR. Potenciálni náhradníci môžu zaslať do nášho vakcinačného centra žiadosť na e-mailovú adresu: vakcinacnecentrum@nle.agel.skToto sa taktiež týka osôb, ktoré spĺňajú súčasné legislatívne kritéria ohľadom náhradníkov na očkovanie, ktoré sú určené Ministerstvom zdravotníctva SR. Ich žiadosť bude evidovaná a zaradia sa do zoznamu záujemcov-náhradníkov o očkovanie,“ informuje PhDr. Beáta Ružbacká, MPH, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.

Záujemcovia o očkovanie si môžu vyplniť dotazník a informovaný súhlas v pohodlí domova a už s vyplnenými tlačivami prísť na očkovanie. Môžu si ich stiahnuť na domovskej webovej stránke www.nemocnicalevoca.agel.sk v sekcii „Informácie o očkovaní proti Covid-19.“„Spustenie očkovacieho centa bola pre nás ďalšia obrovská výzva, rovnako tak, ako to bolo pri zriadení mobilného odberového miesta COVID-19. Museli sme zohľadniť a zorganizovať viacero prevádzkových, personálnych a priestorových možností a snažili sme sa to vymyslieť čo najlepšie,“ hodnotí Beáta Ružbacká.

Po očkovaní je aj naďalej potrebné dodržiavanie prísnych epidemiologických opatrení v zmysle R-O-R. Rúško. Odstup. Ruky. Okrem toho sa pred očkovaním a počas doby od prvého a druhého očkovania neodporúča príjem alkoholických nápojov, keďže alkohol vo vyššej miere znižuje imunitu, čo môže viesť aj k menšej účinnosti očkovacej látky.


Užitočné informácie po očkovaní proti ochoreniu COVID-19

  1. V mieste vpichu môžete po očkovaní pociťovať bolestivosť, začervenanie a opuch.
  2. V ojedinelých prípadoch sa môžu vyskytnúť prejavy ako mierna horúčka, bolesť hlavy, únava a bolesť svalov. Postačujúce je podanie liekov od teploty alebo od bolesti, podľa individuálnej znášanlivosti.
  3. Prijímajte dostatok tekutín.
  4. V prípade dlhšie trvajúcich ťažkostí je potrebné kontaktovať všeobecného lekára.
  5. Po očkovaní nie je vhodné užívanie alkoholických nápojov. Platí to od prvého očkovania až do ukončenia očkovania, keďže alkohol znižuje funkciu imunitného systému a môže znížiť účinok vakcíny.
  6. Adekvátna ochrana proti ochoreniu COVID-19 začína 7 dní po očkovaní. Podľa súčasného stavu vedomostí je asi 95 ľudí zo 100 chránených pred týmto ochorením.
  7. Po očkovaní je nevyhnutné aj naďalej dodržiavať nariadené protiepidemiologické opatrenia. R-O-R. Rúško. Odstup. Ruky.
  1.  
Späť