Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

V levočskej nemocnici prebiehalo druhé kolo očkovania zamestnancov proti ochoreniu COVID-19. Očkovali sa zamestnanci aj z iných nemocníc.

24.2.2021

Štyri dni, tri tímy a 732 zaočkovaných. Nemocnica AGEL Levoča počas minulého týždňa očkovala svojich zamestnancov a kolegov z iných nemocníc. V novozriadenom očkovacom centre sa očkovali zamestnanci levočskej, kežmarskej aj krompašskej nemocnice. Jednotlivé nemocnice vytvorili očkovacie tímy, ktoré sa podieľali na očkovaní druhou očkovacou dávkou svojich kolegýň a kolegov.

„Vakcíny k nám dorazili v nedeľu 14. februára už v chladovom režime, a preto ich bolo potrebné spotrebovať už minulý týždeň, najneskôr do štvrtkového popoludnia, čo sa aj úspešne podarilo. Od očkovania máme jasné očakávania, ktoré by sa mali naplniť vtedy, keď pre covid pozitivitu nebude ubúdať v nemocniciach personál a bude sa môcť starať o svojich pacientov,“ hovorí riaditeľ levočskej nemocnice Ing. Viktor Halíř.

V rámci spolupráce nemocníc siete AGEL SK sa očkovali zamestnanci levočskej, kežmarskej aj krompašskej nemocnice. Počas štyroch dní sa v očkovacom centre vystriedali tri očkovacie tímy zdravotníkov, po jednom  z levočskej,  z kežmarskej a z krompašskej nemocnice.

„Spustenie očkovacieho centa pre zamestnancov bola pre nás ďalšia obrovská výzva, rovnako tak, ako to bolo pri zriadení mobilného odberového miesta COVID-19. Museli sme zohľadniť a zorganizovať viacero prevádzkových, personálnych a priestorových možností,“ hodnotí námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť PhDr. Beáta Ružbacká, MPH.

Za všetky tri nemocnice bolo v priebehu štyroch pracovných dní zaočkovaných 732 zamestnancov. Z toho 317 bolo zaočkovaných z Nemocnice AGEL Levoča, 286 z Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL a 129 z Nemocnice AGEL Krompachy.

Po očkovaní je aj naďalej potrebné dodržiavanie prísnych epidemiologických opatrení v zmysle R-O-R. Rúško. Odstup. Ruky. Okrem toho sa pred očkovaním a počas doby od prvého a druhého očkovania neodporúča príjem alkoholických nápojov, keďže alkohol vo vyššej miere znižuje imunitu, čo môže viesť aj k neúčinnosti očkovacej látky.

Späť