Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Vianočná kvapka krvi vedenia a zamestnancov levočskej nemocnice

16.12.2020

Počas predvianočnej stredy zorganizovalo Transfuziologické oddelenie Nemocnice AGEL Levoča vianočnú kvapku krvi, na ktorej sa za tradičných epidemiologických opatrení zúčastnilo vedenie aj zamestnanci nemocnice. Darcovia krvi sú pre nemocnice dôležití a ich krv nesmierne vzácna.

Darcovia krvi sa na Transfuziologickom oddelení stretávajú tradične v utorky a štvrtky od 07:00 hod.  V súčasnej pandemickej situácii je darcov krvi menej. Vzhľadom na to, že krv je v zdravotníctve nenahraditeľná tekutina, každý jeden darca je pre nás mimoriadne dôležitý a vždy vítaný. Oceňuje sa každá snaha o jej darovanie aj napriek tomu, že sa to v niektorých prípadoch pre nevhodný krvný obraz nepodarí.

„Som rád, že som mohol svojou kvapkou krvi prispieť aj ja, a taktiež ma teší, že sa pridali aj ostatní zamestnanci nemocnice. Pri najbližšej možnej príležitosti pôjdem darovať krv opäť. Pomáhať si je dôležité a predovšetkým v tejto situácii, ktorá vyžaduje každú jednu kvapku pomoci,“ vraví riaditeľ nemocnice Ing. Vikor Halíř, ktorý sa zúčastnil vianočnej kvapky krvi. (foto 4)

 „Ďakujeme vedeniu nemocnice aj ostatným osloveným kolegom, ktorí sa zúčastnili vianočného darovania krvi. Svojou troškou tak prispeli k veľkej veci, ktorou je záchrana ľudského života. Vzhľadom na súčasnú situáciu si jednotlivé darovania krvi plánujeme vopred a nikdy nemáme viac ako troch darcov krvi naraz. Darcovia sa preto nemusia obávať a môžu sa nahlasovať vopred na telefónnom čísle 053 391 33 70,“ vraví MUDr. Rastislav Osif, primár HTO oddelenia.

Noví potenciálni darcovia nájdu na naše webovej stránke (aj na sociálnej sieti Facebook) jednoduchý návod, vďaka ktorému budú vopred pripravení na jednotlivé kroky, ktoré absolvujú pri návšteve Transfuziologického oddelenia. 

Späť