Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica robí všetko preto, aby zvládla pandemickú situáciu

2.12.2020

Vedenie Nemocnici AGEL Levoča robí všetko preto, aby zvládla aktuálnu pandemickú situáciu s čo najmenším dopadom na chod nemocnice. Tá je od záveru októbra na základe rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR červenou covid nemocnicou. V nemocnici funguje aj mobilné odberové miesto, ktoré sa stretlo s veľkým záujmom verejnosti. Len za minulý týždeň tu otestovali takmer 700 záujemcov.

„K dnešnému dňu evidujeme 16 covid pozitívnych pacientov, 4 si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedol riaditeľ nemocnice Viktor Halíř. Nemocnica zápasí aj s výpadkom zdravotníkov. ,,Pozitívne testovaných na koronavírus máme 38 našich zamestnancov, ďalších 11 je v karanténe. Museli sme preorganizovať služby tak, aby sme to zvládli. Rád by som poďakoval všetkým zamestnancov za ich odhodlanie, nasadenie a trpezlivosť v týchto ťažkých časoch. Verím, že aj u nás sa situácia bude zlepšovať,“ dodal riaditeľ.

V mobilnom odberovom mieste Nemocnice AGEL Levoča sa za uplynulý týždeň dalo otestovať 309 záujemcov o PCR test, 47 si vypočulo pozitívny verdikt. Antigénové testovanie absolvovalo 332 ľudí, z nich 21 malo výsledok pozitívny.

V nemocnici naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev pacientov.

Späť