Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

V Ambulancii pre deti a dorast v levočskej nemocnici je okrem širokého spektra vyšetrení možnosť nastreľovania náušníc

23.11.2020

Ambulancia pre deti a dorast Nemocnice AGEL Levoča je v prevádzke už dva roky. V novembri 2018 prijala svojich prvých pacientov a v apríli 2019 už ordinovala v nových priestoroch. Výhodou ambulancie pod vedením MUDr. Eleny Dzurňákovej je, že sa nachádza v areáli nemocnice. Je hneď vedľa Všeobecnej ambulancie pre dospelých a prijíma aj nových pacientov.

V ambulancii sa ošetrujú deti od narodenia do 19. roku života. „Našich pacientov ošetrujeme prevažne s respiračnými ochoreniami, tráviacimi ťažkosťami a hnačkami, či ochoreniami neinfekčného pôvodu. Je potrebné, aby rodičia nezabúdali na povinné preventívne prehliadky svojich ratolestí,“ hovorí lekárka ambulancie MUDr. Elena Dzurňáková.

V prvom roku života musí dieťatko absolvovať až 9 preventívnych prehliadok, ktoré zahŕňa napríklad meranie hmotnosti, dĺžky, obvodu hlavičky, vyšetrenie psychomotorického vývoja a povinné očkovanie. Ďalej sa prevencie vykonávajú každé dva roky. Pri preventívnych prehliadkach sa okrem iného vyšetruje zrak, sluch, meria sa krvný tlak. Pri niektorých preventívnych vyšetreniach očkujeme a odoberáme krv. Utorky a štvrtky sú popoludňajšie ordinačné hodiny venované poradni našich najmenších pacientov.

„V ambulancii vykonávame okrem preventívnych prehliadok aj iné typy vyšetrení. Ide napríklad o  predoperačné vyšetrenia. Taktiež sa venujeme detským pacientom, ktorí majú široké spektrum ochorení. Pri vyšetreniach nám napomáha CRP prístroj, glukometer, optotyp. Pri liečbe respiračných ochorení našich detských pacientov poskytujeme inhalačnú terapiu,“ dodáva ambulantná doktorka MUDr. Elena Dzurňáková.

 „Špecialitou našej ambulancie je možnosť nastreľovania náušníc, ktoré sú vyhľadávané rodičmi aj z iných okolitých okresov,“ dodáva zdravotná sestra ambulancie Bc. Katarína Beličáková.

Späť