Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Na detskom oddelení v Levoči pripravili malému Samkovi oslavu prvých narodenín

30.10.2020

Vďaka personálu na detskom oddelení Nemocnice AGEL Levoča malý pacient Samko symbolicky oslávil svoj prvý rôčik. V nemocnici je hospitalizovaný už od polovice mája. Hoci sám si svoje prvé narodeniny ešte veľmi neuvedomuje a oslava, vzhľadom na pandémiu, bola podriadená prísnym protiepidemickým opatreniam, narodeniny sa podarili. Obrovská vďaka patrí aj NADÁCII AGEL, vďaka ktorej má malý Samko nové zdravotnícke pomôcky. Tie mu pri jeho diagnóze veľmi pomôžu. Antidekubitný matrac a odsávačku mu od NADÁCIE AGEL vysníval práve personál na detskom oddelení.

,,Dnes môžeme splniť sen malému Samkovi a spríjemniť tak prvé narodeniny chlapčeka novým matracom a odsávačkou, ktoré sú pre jeho zdravotný stav veľmi potrebné,“ uviedla Iveta Chreneková, riaditeľka NADÁCIE AGEL. Tento vysnívaný dar je súčasťou projektu ,,Plníme sny s NADÁCIOU AGEL“, ktorý spustili v roku 2016. ,,Realizovali sme niekoľko charitatívnych projektov a splnili sme veľa snov.  Veríme, že sa nám touto cestou podarilo potešiť ľudí, ktorí to potrebovali. Pomohli sme im splniť priania vďaka našej vzájomnej spolupráci. Rok 2020 je špecifický, dotkol sa mnohých z nás v dôsledku celosvetovej pandémie koronavírusu,“ dodala riaditeľka NADÁCIE AGEL.

Malý Samko je v Nemocnici AGEL Levoča  hospitalizovaný od 19. mája 2020. Má degeneratívne poškodenie mozgu, čo spôsobuje, že nedokáže dýchať bez pomocných prístrojov. Taktiež je kŕmený pomocou sondy a nedokáže sa hýbať. Dennodenne sa o neho stará personál na detskom oddelení. U týchto starostlivých zdravotníkov vznikla aj myšlienka usporiadania symbolickej oslavy prvého rôčika, ktorý mal Samko 24. októbra. „V súvislosti s ťažkosťami, ktoré sprevádzajú jeho zdravotný stav sme sa rozhodli Samkovi vysnívať dar od NADÁCIE  AGEL. Je tu s nami už pomerne dlhý čas, a preto sme jeho prvé narodeniny nemohli nechať bez povšimnutia,“ hovorí vedúca sestra detského oddelenia Mgr. Magdaléna Lesňáková. „V prvom rade by som chcel poďakovať NADÁCII AGEL za poskytnutie daru pre nášho pacienta Samka,“ uviedol primár detského oddelenia MUDr. Martin Tkáč. Celý personál detského oddelenia si malého pacienta obľúbil a vďaka praktickým darom sa im výrazne uľahčí starostlivosť o Samka.

Späť