Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica realizuje testovanie v novom mobilnom odbernom mieste

27.10.2020

V Nemocnici AGEL Levoča je od dnes, 27. októbra, možné otestovať sa na ochorenie koronavírus COVID-19 v mobilnom odberovom mieste. To sa nachádza priamo v areáli nemocnice a testovanie sa bude realizovať zatiaľ každý utorok.

,,K zriadeniu mobilného odberového miesta sme pristúpili z dôvodu pretrvávajúcej mimoriadnej situácie súvisiacej s pandémiou COVID-19 a aj preto, že v okrese Levoča nie je takéto odberové miesto a obyvatelia okresu museli chodiť na testovanie do okolitých okresov,“ hovorí PhDr. Beáta Ružbacká, MPH, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice AGEL Levoča. Mobilný odberový tím pozostáva zo zdravotníkov levočskej nemocnice, ktorí sú na testovanie vyškolení. V mobilnom odberovom mieste sa zatiaľ realizuje testovanie PCR testom, vzorky sa následne posielajú do AGELLAB Zvolen a výsledky sú známe do 48 hodín. Objednať sa je možné cez www.korona.gov.sk. Telefonický kontakt na odberové miesto je  0917 398 156.

Pri metóde RT-PCR COVID 19 sa vzorka na vyšetrenie získava výterom z nosohltanu, cez nosovú dutinu. Výter je najvhodnejšie robiť ráno nalačno a pacienti by nemali predtým jesť a piť, mali by prísť bez predchádzajúceho použitia kloktadiel, zubnej pasty alebo iných dezinfekcií, nefajčiť ani elektronické cigarety. Taktiež sa nesmie žuť žuvačka, používať kvapky alebo spreje do nosa a hrdla. Samozrejmosťou je aj dodržiavanie všetkých protiepidemiologických opatrení.

Späť