Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Členovia Zboru väzenskej a justičnej stráže prišli darovať krv

16.10.2020

Tento týždeň bol na transfuziologickom oddelení výnimočný. Špeciálny deň darovania krvi bol vyhradený pre členov Zboru väzenskej a justičnej stráže, ktorí Nemocnici AGEL Levoča prispeli svojou kvapkou krvi. Medzi ostrieľanými darcami a skúsenými darcami sa objavili a takí, ktorí boli krv darovať po prvýkrát.

Za bežných okolností môžete v levočskej nemocnici krv darovať v utorok a štvrtok od 07:00. V súčasnej situácii spojenej  s pandémiou koronavírusu je darcov o čosi menej. To však nemení nič na situácii, že každá kvapka je potrebná. Každý jeden darca je pre nás mimoriadne dôležitý a je u nás vítaný. Krv je v zdravotníctve nenahraditeľnou tekutinou, preto aj napriek tomu, keď sa darovanie krvi nepodarí vzhľadom na nevhodný krvný obraz, sa cení aj každá snaha.

„Sme veľmi vďační, že sa podarilo členom Zboru väzenskej a justičnej stáže v Levoči zmobilizovať svoje sily a nováčikov a prišli na našej oddelenie s odhodlaním pomôcť.  Prispejú tak svojou kvapkou krvi tým, ktorí to budú potrebovať pre záchranu života,“ hovorí MUDr. Rastislav Osif, primár HTO oddelenia.

Dobrovoľníci sa nemajú čoho báť. Noví potenciálni darcovia nájdu na našej webovej stránke (aj na sociálnej sieti Facebook) jednoduchý návod, vďaka ktorému budú vopred vedieť, aké kroky budú nasledovať po tom, čo sa rozhodnú stať darcom krvi, a teda malým záchranárom.

Späť