Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Svetový deň lekárov sme si pripomíname aj v našej nemocnici

1.10.2020

Stojedenásť sŕdc, 222 rúk, 1110 prstov a tisíce hodín skúseností v Nemocnici AGEL Levoča spája jedna profesia. Desiaty mesiac v roku sa začína špeciálnym dňom. Prvý október je venovaný tým, ktorí sa starajú o naše zdravie. Napriek súčasnej spoločenskej situácii, ktorá sa týka pandémie, nestrácajú profesionalitu a odhodlanie. Veľká vďaka patrí všetkým lekárom, ktorým je venovaný tento deň.

Medzi celkovým počtom lekárov, ktorých je tridsaťosem, sa nachádza aj najdlhšie pôsobiaci lekár,  v levočskej nemocnici  pracuje úctyhodných 46 rokov. Dve tretiny odborného zastúpenia patria lekárkam, ktorých je v našej nemocnici celkovo sedemdesiattri. Medzi nimi sa nachádzajú aj tri nové posily, ktoré rady lekárov Nemocnici AGEL Levoča rozšírili pred dvomi mesiacmi.

Stať sa lekárom nie je jednoduché ani krátkodobé. Celoživotný proces, ktorý ostáva v osobnej identite každého lekára sa zväčša zrodí mladom veku či v študijných časoch. Každý lekár ma nepochybne svoj príbeh, ktorý začína rozhodnutím, pokračuje niekoľko-ročným štúdiom na vysokej škole, zdokonaľuje sa špecializovaným štúdiom a vďaka skúsenostiam sa formuje po zvyšok svojho profesionálneho života.

Mladý lekár z Talianska, ktorý pôsobí na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, MUDr. Carlo Schiavano, už teraz vie, že  jeho rozhodnutie stať sa lekárom bolo správne. „Už keď som bol na strednej škole, vedel som, že chcem byť lekárom, a preto som si šiel za tým. Môj otec bol urológ, mama a sestra pracujú ako farmaceutky a teta je biologička. Vlastné celá moja rodina pracuje v zdravotníctve. Mám dobrý pocit a teší ma, keď môžem pomáhať druhým. To je pre mňa najdôležitejšie. Profesor, ktorý nás učil na vysokej škole, sa s nami rozprával ako s kamarátmi, a to bolo fajn. Učil nás, motivoval, dával rôzne rady, ktoré môžeme využiť v praxi lekára, ale aj veľa vlastných skúseností zo života, čo sa mi veľmi páčilo. To ma uistilo, že medicína bol ten správny výber.“

„Do tímu lekárov v našej nemocnici by sme určite prijali absolventov aj lekárov s praxou na pediatrické oddelenie, chirurgické oddelenie, fyziatricko-rehabilitačné oddelenie a psychiatrické oddelenie, lekárov na RDG oddelenie a interné oddelenie. Veľmi perspektívnou sa javí špecializácia v odbore urgentná medicína,“ vraví námestník pre zdravotnú starostlivosť, MUDr. Martin Hlubek.

Všetkým lekárom bez ohľadu na vek, špecializáciu, miesto výkonu práce, pohlavie dnes patrí za nás všetkých veľké ďakujem.

Späť