Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica urgentne potrebuje najvzácnejšiu tekutinu

20.8.2020

Nemocnica AGEL Levoča v týchto dňoch potrebuje vo zvýšenej miere najvzácnejšiu tekutinu – krv. Darcovia sú naďalej na Hematologicko-transfúziologickom oddelení vítaní, prísnejšie pravidlá však neobišli ani túto oblasť zdravotníctva. Momentálne platia pri každom odbere krvi mimoriadne opatrenia.

Darovať krv je v levočskej nemocnici možné každý utorok a štvrtok od 7,00 hod., avšak vzhľadom na závažnú situáciu sa uskutoční mimoriadne darovanie aj zajtra od 7,00. ,,Tento rok ovplyvnili darovanie krvi pandemické reštriktívne opatrenia, darcov je menej. Pre našu nemocnicu a našich pacientov je každý jeden darca mimoriadne dôležitý, krv je v zdravotníctve nenahraditeľná, preto sme sa rozhodli zrealizovať aj mimoriadny piatkový odber,“ vysvetľuje vedúci laborant hematológie a transfuziológie Mgr. Pavel Kolár. Pravidelne sa zúčastňujú aj zamestnanci nemocnice, sestry, lekári, ale aj laboranti.

Späť