Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Libor a Július Hudáčkovci absolvovali v levočskej nemocnici test na koronavírus

9.7.2020

Hokejisti, bratia Libor a Július Hudáček, dnes ráno absolvovali vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou Levoča, ktorá je členom skupiny AGEL, odber vzoriek na testovanie na prítomnosť koronavírusu COVID-19. Rodáci z Levoče potrebujú testovanie, pretože ich čaká náročná cesta do svojich aktuálnych hokejových klubov v Rusku.

"Včera som bol v Košiciach, sedel som s Radkom Deylom, ten bol tiež testovaný na COVID a opísal mi to hrôzostrašne. Ale nebolo to až také, ako som si myslel,“ priznal svoje dojmy z testovania starší z bratov, 31-ročný Július. Aj s mladším Liborom plánujú v sobotu vyraziť autom cez Lotyšsko a Litvu, keďže Bielorusko je zatvorené, až do Ruska.

"Dostal som  telefonát z Moskvy, mám sa hlásiť trinásteho ráno na klinike v Lužnikách, kde máme  veľké prehliadky a opäť test na COVID. Dúfam, že tento test bude negatívny, že ma pustia cez hranice,“ vysvetlil Július dôvod ich včerajšieho príchodu do levočskej nemocnice. Výter z nosa a úst v rámci riadneho testovania zrealizovali zamestnanci levočskej nemocnice za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení. Vzorky sa budú analyzovať v laboratóriách AGELLAB vo Zvolene a výsledok by mal byť známy najneskôr zajtra (10.7.) ráno. Závisí to od počtu vykonaných testov počas dnešného dňa. Nemocnica v Levoči do dnes zrealizovala 761 odberov hospitalizovaných pacientov, z toho bola pozitívna jedna vzorka.

Späť