Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

V levočskej nemocnici podporujú mladé lekárske talenty

30.6.2020

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL SK, poskytuje liečebno-preventívnu starostlivosť na 8 lôžkových oddeleniach a na viac ako 300 funkčných lôžkach. Ako svoje pracovisko si ju vyberajú aj mladí lekári priamo po skončení štúdia, pretože v levočskej nemocnici oceňujú možnosť kariérneho rastu. Mladé lekárske talenty tu podporujú aj v sebarealizácii.

V traumatologickej ambulancii levočskej nemocnice je mladý lekár, ktorý si túto nemocnicu vybral cielene. ,,Levočská nemocnica je blízko môjho domova a voľné miesto som mal rovno pod nosom. Nemocnica potrebovala lekára, ktorý bude a najmä chce robiť traumatológiu, a práve to bolo pre mňa pred nástupom rozhodujúce,“ hovorí o svojich začiatkoch MUDr. Michal Sedlák. Svoje povolanie a zameranie si veľmi chváli. ,,Vždy som inklinoval k chirurgickým odborom, ale traumatológia mi veľmi sadla a je môjmu srdcu najbližšia. Vysporiadanie sa so zlomeninami vyžaduje spojenie s predstavivosťou a tvorivosťou. Vnímam to skôr ako umenie než ako exaktnú vedu, a to ma na tom asi najviac baví,“ opisuje špecializáciu traumatológia.

Aj táto práca má ale svoje úskalia a je náročná, ak sa nesnaží aj pacient. ,,Najkrajšie je asi vidieť pacienta po úspešnej operácii, ktorému sa rany zahojili a je pekne rozcvičený. Naopak, najťažšie sú situácie, keď sa ako lekár snažím urobiť peknú anatomickú repozíciu zlomeniny a pacient sa k tomu stavia nezodpovedne. To znamená, že predošlé zranenie nerozcvičí a na kontrolu príde so stuhnutým kĺbom ramena či lakťa. Je to dosť demotivujúce, pretože aj napriek snahe ten konečný výsledok nie je taký, aký by mohol byť,“ vysvetľuje MUDr. Michal Sedlák.

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča prijala 26 absolventov za posledné tri roky a aktuálne sú pre absolventov ešte voľné miesta na všetkých oddeleniach.

Späť